Beste tuinder,

Schooltuin op Eigen Hof.
Tuinpark ‘Eigen Hof’ gaat samenwerken met SBO ‘De Driesprong’.
De leerlingen van de groep De Zon van De Driesprong, een school voor speciaal basisonderwijs in het hart van het oude dorp Sloten, kunnen vanaf dit jaar tuinieren op het volkstuinpark Eigen Hof, dat aan de rand van Sloten ligt. Wekelijks krijgen ze onder deskundige leiding van ‘tuinjuf’ Petra Bloemers tuinlessen, waarin ze kennis maken met natuur en milieu en vooral de fijne kneepjes leren van het verbouwen van groente en fruit. Lees meer....
 
SAMEN OP DE BRES
voor Nut en Genoegen en Sloterdijkermeer
Amsterdamse volkstuinen worden nog wel eens bedreigd door projectontwikkelaars en stadsvernieuwers. Gelukkig kunnen de 6000 leden van de Bond van Volkstuinders dan een krachtig geluid laten horen. In dit bericht roepen wij alle leden op om de tuinparken Nut en Genoegen en Sloterdijkermeer in het Westerpark te steunen in hun strijd.
STRUCTUURVISIE
Op veel tuinparken zal de Ontwerp Structuurvisie van de gemeente Amsterdam met belangstelling en soms argusogen gelezen zijn.
Op verschillende kaarten zijn er maar liefst 3 dwarsverbindingen door Nut en Genoegen en Sloterdijkermeer ingetekend.
Beide tuinparken liggen in het prachtige Westerpark, onderdeel van De Brettenscheg. Omdat er plannen zijn een Havenstad te gaan ontwikkelen, wil men voor deze nieuwe wijk een snelle verbinding met Bos en Lommer en het centrum van Amsterdam realiseren, dwars door beide tuinparken. Lees meer....
 
Volkstuinforum
Wist u dat er voor de volkstuinders ook een speciaal forum is? Het adres is: www.volkstuinforum.nl
Het forum is voornamelijk bedoeld voor volkstuinders in Amsterdam en omgeving, maar feitelijk kan iedereen er aan deelnemen. De onderwerpen, discussies en berichten moeten op enigerlei wijze wel een binding hebben met (volks)tuinieren.
Naast de 29 parken van de Bond van Volkstuinders kunnen ook andere volkstuinverenigingen hier een eigen subforum op plaatsen. Voorlopig blijft dit wel beperkt tot zusterverenigingen in Amsterdam.

Internationale ecologische prijs.
Jaarlijks worden er door de internationale volkstuinorganisatie, het Office National du Coin de Terre en des Jardins Familiaux,milieuprijzen uitgereikt. Eerder heeft Amstelglorie deze prijs al in ontvangst mogen nemen en dit jaar was Ons Buiten een van de gelukkigen.

Onze bondsvoorzitter, Theo van der Horst, heeft de oorkonde op 15 juni 2010 in Bremen in ontvangst genomen. Het was een feestelijke gebeurtenis waarbij tevens het jubileum ter gelegenheid van "100 Jahre Kleingartenwesen Landesverband der Gartenfreunde Bremen" werd gevierd.
Aangezien het bestuur van Ons Buiten verhinderd was om de bijeenkomst in Bremen bij te wonen, zal de oorkonde binnenkort door Theo van der Horst aan het afdelingsbestuur worden overhandigd.

  Evenementenkalender

Eigen Hof
Sloterweg 1173, 1066 CE Amsterdam.
Rommelmarkt op zondag 22 augustus.


Nut en Genoegen
Sloterdijkerweg 22, 1014 CB Amsterdam
Op tuinpark Nut en Genoegen zal van zaterdag 24 juli tot en met zondag 1 augustus het 90-jarig bestaan worden gevierd.
Wat mag u absoluut niet missen:
- zondag 25 juli: Jeu de Boules vanaf 11.00 uur; opgeven via uw afdelingsbestuur
- woensdag 28 juli: Bondsklaverjas vanaf 20.00 uur; opgeven via uw afdelingsbestuur
- zondag 1 augustus: expositie vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur.

Jacob B.Boelman
beleidsmedewerker