Beste tuinder,

Geen weg over Nut en Genoegen en Sloterdijkermeer

Op 12 oktober 2010 heeft B en W ingestemd met de concept structuurvisie. Op 24 november en 1 december 2010 volgt de behandeling in de raadscommissie voor Bouwen, Wonen en Klimaat en op 15 december 2010 gaat dit concept ter definitieve vaststelling naar de gemeenteraad.

Een opmerkelijke wijziging in het concept is het in oostelijke richting verschuiven van een wegverbinding die tot dusver door de volkstuinparken Nut en Genoegen en Sloterdijkermeer was gedacht. Hierbij is de voorwaarde gesteld dat de uitvoering in de vorm van een tunnel moet zijn. Bovendien is de uitvoering ervan verschoven tot na 2030.

De concept-structuurvisie zal vanaf 2 november te vinden zijn op onze website.

Nota van beantwoording.
In februari 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders de eerste versie van de structuurvisie ter inzage gelegd: de ontwerp-structuurvisie ‘Amsterdam 2040 – economisch sterk en duurzaam’(link naar ontwerpstructuurvisie).
Iedereen, bewoners en organisaties binnen en buiten de stad, kreeg 12 weken de tijd om in een brief aan de gemeenteraad zijn mening over de ontwerp-structuurvisie te geven.
Het college heeft 420 zienswijzen ontvangen.
Samenvattingen van alle ontvangen zienswijzen zijn per onderwerp gebundeld in de Nota van Beantwoording. Bij de samenvattingen staat steeds aangegeven of de zienswijzen hebben geleid tot het aanbrengen van wijzigingen in de ontwerp-structuurvisie.
Vrijdag 15 oktober ontvangen alle indieners van de zienswijzen een brief met een uitleg over de verwerking van hun zienswijze in de Nota van beantwoording.

Besluitvorming.
De structuurvisie is een toekomstvisie, geen concreet plan. Daarom is verder geen beroep of bezwaar mogelijk. Voorafgaand aan de besluitvorming door de gemeenteraad kan men wel, indien gewenst, in de gelegenheid gesteld worden tot het geven van een korte mondelinge toelichting op zijn of haar zienswijze ten overstaan van de raadscommissie Bouwen, wonen en klimaat. Men dient dit vooraf bij het commissiesecretariaat kenbaar te maken.
De vergaderingen van de commissie zullen plaatsvinden op 24 november en 1 december 2010 in het stadhuis en beginnen om 09.00 uur. In de vergadering van 24 november kan men zijn zienswijze toelichten en vervolgens zal op 1 december de commissie de structuurvisie bespreken. Voor meer informatie kunt u terecht op
www.amsterdam.nl/gemeente/gemeenteraad